2024 apr - Waterzijdig inregelen met Centercon en Caleffi

Centercon, jij als installateur en jouw eindgebruiker zijn gebaat bij perfect werkende installaties, zodat we niet voor verrassingen komen te staan wanneer de buitentemperaturen dalen. Daarom streven wij ernaar om jou volledig te ondersteunen met de juiste service en tools. Denk hierbij aan het gebruik van een buffertank, assistentie bij systeemontwerp en het verstrekken van toegang tot verschillende handige rekentools.
 

Waterzijdig inregelen met Caleffi
Het waterzijdig inregelen van de installatie is een heel belangrijk onderdeel. Dit houdt simpelweg in dat de doorstroming van de cv-installatie zo wordt afgestemd dat elke ruimte de juiste hoeveelheid warmte ontvangt. Een goed ingeregelde radiator is hierbij essentieel. Bij Centercon bieden we een uitgebreid assortiment van Caleffi aan om het inregelen zo eenvoudig mogelijk te maken.

De DYNAMICAL® radiatorkraan bijvoorbeeld, maakt het mogelijk om per radiator de juiste waterstroom te begrenzen. Samen met een thermostaatknop kan de omgevingstemperatuur automatisch constant worden gehouden op de ingestelde waarde. Bestaande installaties upgraden wordt een stuk gemakkelijker met deze oplossing. Daarnaast maakt deze radiatorkraan een einde aan te hoge stromingssnelheden en de daarmee gepaard gaande storende geluiden.

Nog een bijkomend voordeel van een goed ingeregelde installatie: een aanzienlijke vermindering van het energieverbruik door het voorkomen van een overshoot aan warmte en dus: lagere kosten en een efficiënter systeem als geheel. Dit is ook de reden waarom het voorgeschreven wordt vanuit het Besluit Bouwwerken Leefomgeving (BBL).

Advies& training
Advies nodig bij het ontwerpen, selecteren of inregelen? Maak gebruik van de door Centercon ontwikkelde rekentool. In deze rekentool kunnen radiatoren en vloerverwarming ingevoerd worden. Na het invoeren volgt automatisch een materiaalselectie met bijbehorende inregelstanden. Of neem contact met ons op. Wij helpen je graag.

Wil je alles leren over waterzijdig inregelen? Neem dan een kijkje bij het Centercon College en schrijf je in voor de training: Caleffi waterzijdig inregelen.

Check nu snel onze speciale Caleffi prijzen in de webshop!


Heb je nog geen inlogcode? Deze kun je hier gemakkelijk aanvragen. Je kunt ook bestellen via onze app.

Voor vragen zijn wij te bereiken via 010 258 11 21 of salesairco@centercon.nl